Please note that this forum is no longer in use and has been replaced by an online contact us form.

Be assured that the information service rendered by the EEA remains similar. Note that the content of this forum will remain publicly available until the end of 2020. After that we will archive it for internal use for a max retention period of 3 years. Any personal data will be deleted after this retention period.

With kind regards,
EEA Enquiry Service

Please login to participate.
.
 
+

lubresseleers Als heel gewone maar milieubewuste Europeaan neem ik contact op met EEA, om een mij fel storend en toch wel realistisch milieuverontreinigende toestand aan te klagen. En gemakkelijk op te lossen door een europese verordening tot verbod ervan.
Het betreft de alsmaar meer voorkomende plastic klevertjes op fruit. Het ‘Zespri’klevertje op een kiwi is hiervan het standaardvoorbeeld.
Op zich heeft zo’n klevertje geen enkel nut (niet informatief, geen enkel gebruiksnut). Bij bewust sorteren van afval, komen de schillen met klever in de groene bak of op de composthoop en blijft het klevertje als onafbreekbare substantie in de compostmassa achter.
Voor allen een zeer herkenbare toestand. Een verbod van gebruik (door een europese verordening) van zulke klevertjes op fruit, kan dit gemakkelijk oplossen.
Ik heb volledig geen zicht op de procedures tot het opstellen van zulk een verordening. Dit contact met EEA is mijn eerste stap.
Heb ik hiermee een juiste voorzet gegeven om tot een vlugge oplossing te komen ?
Wat ik me ook afvraag ?
- Is het inderdaad een realistisch milieuprobleem(pje) ? (met de huidige acties tot minder gebruik of verbod van plastic voorwerpen: zakjes, rietjes, e.a.)
- Of moet ik een ander europees orgaan contacteren om de procedure tot verbod te laten opstarten ? Welke is de wettelijke procedure ?
Mijn doel is vlug een doortastend resultaat te bekomen.
Met vriendelijke groeten

 Lu Bresseleers
De Wijngaardstraat 43
2110 WIJNEGEM BELGIE

Tel 00 32 3 353 37 32
GSM 00 32 499 330 736

lu.bresseleers@scarlet.be

PS: Wijnegem is de buurgemeente waarvan Hans Bruyninckx, Algemeen Directeur EEA, afkomstig is.

Rating
0
Last discussed by EEA
Jun 25, 2018 10:29 AM
Rating
0
Last discussed by EEA
Sep 23, 2014 02:47 PM
 
Loading